Copyright 2019 - Custom text here

Ontstaan van de club

Geschiedenis van de 'Belgische Hangoorclub'

Op een avond te Lovendegem - bij het drinken van een frisse pint en tijdens het praten over koetjes en kalfjes - besloten Dhr Geniets , Dhr Martens  en Dhr. Van Kerkvoorde om een speciaalclub voor hangoorkonijnen op te richten.
Informatie werd bij de bevoegde instanties ingewonnen en in augustus 1967 werd het startsein voor de 'Belgische Hangoorclub' gegeven. Met enkele positief ingestelde leden vanover heel België gingen ze er tegenaan!

Vele hoogtepunten werden bereikt in de loop der jaren. Maar de vergrijzing binnen de club zorgde voor een winterslaap in het bestaan hiervan. Na het overlijden van Dhr Geniets besloot zijn zoon Roland de club nieuw leven in te blazen als eerbetoon aan zijn vader.

 

 

De B elgische Hangoorclub kan sinds die impuls weer met trots doen waarvoor ze opgericht is. Het instandhouden en verbeteren van neerhofdieren en een fijn samenwerkingsverband tussen fokkers en liefhebbers creeëren. Voorbeelden hiervan zijn onze jaarlijkse tentoonstelling, infoavond, jongdierendag, eetfestijn, ..

De  bedoeling van de club is, om samen met het vernieuwde bestuur en alle leden, de verschillende hangoorsoorten meer naar de buiten te brengen. Door samenwerking met andere clubs kunnen we zo meer jonge en/of nieuwe fokkers aanmoedigen en deze ook in raad en daad bijstaan. Dit door bv. te helpen bij het opstarten van een goede kweeklijn, nuttige tips geven, enz.
Er dient op een sportieve manier gehandeld te worden, want het blijft een passionele hobby!
Het is een hobby die ervoor zorgt dat de kwaliteit bestaan blijft van deze dieren. Ook om onze ervaringen onder elkaar te delen, met als do el het stre   v naar samenwerking!

Wie zijn Wij

Korte voorstelling
Over ons

Speciaalclub van alle hangoorrassen (Belgische Hangoorclub), waarbij sinds 2011 kleindieren in’t algemeen zijn ondergebracht (cavia's, duiven, hoenders, krielen, park- en watervogels) als zijnde Vlaamse Kleinvee Vrienden .

Wie we zijn

Liefhebbers en fokkers van kleindieren, met in het bijzonder de hangoorsoorten bij konijnen.


Ons doel

Het instandhouden en verbeteren van neerhofdieren als zinvolle vrijetijdsbesteding. Samenwerkingsverband tussen fokkers en liefhebbers creeëren.


Activiteiten

De Belgische Hangoorclub (i.s.m. Vlaamse Kleinvee Vrienden) houdt zich bezig met het organiseren van diverse activiteiten, zoals jongdierendagen, info-avonden, clubtentoonstelling en andere.

Lid worden

Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Contributie bedraagt 12,50 euro per jaar. Zie voor meer info onder 'lid worden'.

Lid worden

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (inschrijvings formulier 2019.pdf)inschrijvings formulier 2019.pdf 259 kB

Lid worden van de club

Voor slechts 12,50 euro per jaar kan u lid worden van de Belgische Hangoorclub.(Sinds 2011 bent u ook automatisch aangesloten bij de Vlaamse Kleinvee Vrienden!). U ontvangt voor dit bedrag een lidkaart en daarbovenop een driemaandelijks tijdschrift.

Hierin vindt u alle activiteiten van de club terug alsook nuttige info en leuke weetjes over uw dier, komende kampioenschappen, tentoonstellingsdata, ...

Uitgave clubblad:     jan./febr./maart

                                      april/mei/juni

                                      juli/aug./sept.

                                      okt./nov./dec.

 Wenst u lid te worden van onze club dan vragen wij u vriendelijk het inschrijvingsformulier dat u hieronder kan downloaden in te vullen en terug te bezorgen aan ons.

Uw lidmaatschap wordt pas definitief na het storten van het lidgeld op het rekeningnummer: (KBC) BE18 - 7370-2799-6465  (BIC:REDBEBB) met de vermelding: Naam + lidgeld 2019. Jeugdlid van 4 tot 8 jaar betalen 4 € en van 13 tot 18 jaar 8 €.
Fokkerskaart kost 15 €
Tweede Fokkers kaart kost 3 € 

2de lid van het zelfde gezin (zelfde adres) betaald slechts 8,00 €

U krijgt daarna zo snel mogelijk uw lidkaart en het tijdschrift dat laatst verschenen is in de bus.

Sponsors kunnen bovendien een fiscaal attest verkrijgen. Het storten gebeurt ook op bovenvermelde rekening. Ook mensen die de club willen steunen zijn altijd welkom!
Alles komt ten voordele van de Belgische hangoorclub en de leden voor het inrichten van de tentoonstellingen en dergelijke. Hieronder kan je het inschrijvings formulier downloaden.

f t

Sponsers van onze club

Linken naar interesante sites